Sałaty mieszane z wędzonym łososiem vinegratte oblane
Zakąska ciepła
Misy pierogów kresowych (ruskie, z kapustą i grzybami, z mięsem)
Zupa (prosimy o wybór dwóch rodzajów zupy)
Szlachetna grzybowa z łazankami
Rosół po szlachecku z kołdunami tatarskimi
Zupa krem z brokuł z grzankami
Soljanka kresowa z różnych mięsiw sprawiona
Na zakwasie żur ugotowany z jajkiem i białą kiełbasą podany
Danie główne (na biesiadnych deskach podane)
Uczta szlachecka
(wiejska kaczka pieczona, kotleciki po chłopsku z siekanej baraniny, polędwiczki wieprzowe, grillowana biała kiełbasa, wątróbka drobiowa owinięta w boczku ze śliwką,, ser owinięty boczkiem )
Filet sandacza z patelni, podlany winem na szpinaku podany
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Kopytka u nas gniecione
Bigos ze śliwką podwędzaną i grzybami suszonymi duszony, olejem lnianym doprawiony
Buraczki duszone na maśle
Warzywa z pary
Kulinarny Pokaz Smaku przez Szefa Kuchni przygotowany (gratis w cenie)
Szynka Wieprzowa pieczona w kamiennym piecu, pszenicznym piwem podlewana, uprzednio w ziołach moczona z kapustą duszoną i ziemniakami podawana
Deser
Wyborne ciasta u nas pieczone, soczystymi owocami z naszej spiżarni obłożone